Željko Joksimović u Sarajevu

Željko Joksimović u Sarajevu

Jedan od najpopularnijih pjevača i kompozitora regiona, Željko Joksimović, u sklopu svoje balkanske turneje 19. avgusta u glavnom gradu BiH, na stadionu Koševo, održaće spektakularni koncert.. Biće to Željkov  veliki povratak u Sarajevo, na mjesto na kom je u junu 2010. oduševio preko 40.000 svojih fanova i priredio im noć za pamćenje. Publika je te ljetnje večeri   Željku podarila ljubav i dobru energiju, a pjevač  im je dao svoje srce. Svaki stih su ispratile ovacije i horsko pjevanje, dok su im dlanovi bridjeli od aplauza. Najemotivniji dio koncerta bio je tokom izvođenja pjesme „Lane moje“, kada je pjevač zamolio prisutne da uključe svoje telefone, a „Koševo“ je zasijalo kao noćno nebo posuto hiljadama zvijezda.

Očekuje se da spektakularna atmosfera i ovog puta opčini Sarajlije, koje su ga uvek podržavale, još od samih početaka njegove karijere, ali i za sve ljubitelje muzike Joksimovića, koji je pripremio bogat repertoar, po ukusu publike.

Koncert je dio promotivne turneje najnovijeg Željkovog albuma kojim je dostigao vrhunac u svom profesionalnom radu, kao kompozitor, autor muzike, i izvođač. Riječ  je o jednom od najtraženijih muzičkih izdanja ove godine, na kom se nalazi 14 vrhunskih pjesama, od kojih su se mnoge odmah izdvojile kao hitovi poput “Nisam te zbog lepote voleo”, “Dama”, “Ne daš mi mira“, „Olovni Vojnik“ i drugih.

Joksimović će izvesti i neke od starijih numera, kao što su “Ljubavi”, “Mišel”, “Zaboravljaš”, “Žena za sva vremena”, “Varnice”… Željko Joksimović će otpjevati i čuvenu pjesmu „Miljacka“, koju je komponovao za Halida Bešlića, a na koju fanovi iz cijelog regiona izvanredno reaguju. Poseban ugođaj za publiku biće i nekoliko pjesama iz projekta Balkan Bazar na kojem ovaj muzičar vrijedno radi posljednjih godina, i koji je predstavio u Istanbulu, Sofiji, Zagrebu, Beogradu…

Joksimović je do sada izdao šest albuma, uradio je na desetine pesama za druge izvođače među kojima Miljacku, Lejlu, albume Jelene Tomašević, filmsku i pozorišnu muziku. Željko je se popeo i na pozornicu evropske muzičke scene osvojivši drugo mesto na Evroviziji kompozicijom “Lane moje”, a na istom takmičenju Bosni i Hercegovini je svojevremeno poklonio pesmu “Lejla”. Ulaznice su  u prodaji širom Bosne i Hercegovine na svim prodajnim mjestima  preko portala  www.kupikartu.ba