Sarajevo Film Festival- 235 filmova iz 54 zemlje

Sarajevo Film Festival- 235 filmova iz 54 zemlje

Na Sarajevo Film Festivalu u osam dana trajanja i u 18 programa bit će prikazano 235 filmova iz 54 zemlje, svjetske premijere imat će 43 filma, a međunarodnu 23 filma.

Sarajevo Film Festival 2017 bit će otvoren 11. augusta filmom Druga strana nade, finskog redatelja Akija Kaurismakija, a projekcije filma bit će upriličene u Narodnom pozorištu Sarajevo i Ljetnom kinu Raiffeisen.Čast da vodi svečanost otvaranja Sarajevo Film Festivala dodijeljena je ove godine glumici Amili Terzimehić.

U okviru programa Sarajevo Film Festival će ugostiti istaknutog redatelja Olivera Stonea, kojem će u okviru 23. izdanja Festivala biti uručena nagrada “Počasno srce Sarajeva” za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, a Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti bit će uručeno legendarnom komičaru Johnu Cleeseu.

U okviru posebnog programa bit će prikazani filmovi Intervju s PutinomRođene ubojiceVod smrti i Snowden.

Festival će biti domaćin 43 svjetske i 23 međunarodne premijere. Bosnskhercegovački program donosi 75 naslova ove godine. Zanimljivo je i to da će zadnji dan festivala ove godine biti posvećen publici koja će imati priliku da pogleda dobitnike nagrada. 23. SFF bit će svečano otvoren 11. augusta i trajat će osam dana.

Online prodaja ulaznica počinje u utorak, 1. augusta u podne, a individualna tri dana kasnije u 10:00 sati u Bosanskom kulturnom centru.

Karte će se moći kupiti i u kinima u kojima se prikazuju filmovi.

Program festivala

Box office lokacije